//
du leser...
bevaringsplan privatarkiv, Privatarkiv, utviklingsmidler

Bevaringsplan for privatarkiv for Nordland ferdigstilt

Arkiv i Nordland har som fylkeskoordienrende ledd i privatarkivarbeidet i Nordland i samarbeid med de konsoliderte museene i fylket; Museum Nord, Nordlandsmuseet og Helgeland Museum laget en bevaringsplan for privatarkiv i Nordland fylke. Målet er å få en mer helhetlig samfunnsdokumentasjon.

 Lenke til planen: Bevaringsplan for privatarkiv i Nordland fylke

Bevaringsplanen er bygd opp av en bestandsoversikt, som gir oversikt over hva som finnes av privatarkiv fra Nordland, samt en samfunnsanalyse som viser utviklingstrekk i de ulike regionene og som antyder hva som bør finnes av privatarkiv. Til sammen legger de basis for en prioriteringsliste som forteller hvilke typer arkiv vi skal jobbe med å innhente den første perioden. Bevaringsplanen skal revideres, og man kan derfor på senere tidspunkt endre prioriteringene.

Håpet er at både ansatte innenfor sektorer som jobber med privatarkiv og privatpersoner med interesse for arkiv kan gjøre seg nytte av planen og få innsikt i både hva som finnes og hva som mangler av privatarkiv i Nordland fylke. Bevaringsplanen kan dermed bidra til økt bruk av de bevarte arkivene og til innsamling og bevaring av prioriterte kategorier.

Prosjektet har mottatt støtte fra Norsk kulturråd og Arkivverket og var et prøvefylke for utprøving av bevaringsplanmetodikken utviklet i SAMDOK delprosjekt privatarkiv.

 

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: