//
du leser...
arkivutvikling, delprosjekter, fagdager, prioriterte oppgaver, SAMDOK-konferansen, styringsgruppen

SAMDOK-høsten er i gang!

Høsten er kommet, og vi er godt i gang med SAMDOK-arbeidet. Flere arbeidsgrupper har allerede hatt møter, og delprosjektgruppene har lagt sine møteplaner for resten av året.

For å tydeliggjøre hva SAMDOK bidrar med, har vi laget en fane for LEVERANSER i toppmenyen. Her finnes lenker til alle rapporter og resultater fra SAMDOK siden starten i 2013.

Fellesmøte 7/9

Første samling skjer 7. september hvor vi arrangerer fellesmøte for medlemmer i delprosjektgruppene og ledere av arbeidsgruppene.

I tillegg til å oppsummere 1. halvår skal vi starte prosessen med å velge oppgaver for 2017. Vi vil her se SAMDOK-arbeidet i sammenheng med Arkivverkets nye strategiske mål, og andre pågående satsinger. Målet er å identifisere oppgaver som understøtter utviklingsarbeidet, men som ikke ivaretas andre steder, og hvor SAMDOK er en egnet arena.

Presentasjoner og referat fra fellessamlingen vil bli lagt ut her på bloggen i etterkant av møtet.

Styringsgruppemøtet 2016/2

Styringsgruppen møttes 23. juni til årets andre møte, hvor noen av temaene var:

Statusrapport for 1. halvår og presentasjon av leveranser fra arbeidsgruppene pr 30/6. Flere rapporter fra 2015, samt leveranser pr 30/6 ble presentert. En revidert leveranseplan for resten av året ble vedtatt.

Det ble også vedtatt en prosedyre for oppfølging av leveransene fra SAMDOK (se sak 1 i referatet).
Oversending av sluttrapporter til Arkivverket, med anbefalinger om videre arbeid, er nå formalisert. Formålet er å sikre at resultatene fra SAMDOK-arbeidet blir integrert med det øvrige utviklingsarbeidet i sektoren.

SAMDOKs rolle i forhold til andre pågående satsinger var også tema i styringsgruppen. Det  har vært et langt «strekk» i målbildet for prosjektet, hvor SAMDOK har skullet ivareta alt fra en overordnede, strategisk rolle, til å være leverandør av konkrete resultater (som var det opprinnelige oppdraget).

Styringsgruppen ønsket å «spisse» oppdraget, og den strategiske rollen vil nå bli videreført i et utvidet, bredt sammensatt strategisk forum, som Riksarkivaren vil opprette i løpet av høsten. SAMDOK skal fortsatt ha en strategisk fokus, men hovedoppgaven skal være de konkrete leveransene.

Referat fra styringsgruppens møte, og alle saksdokumenter, er lagt ut under Møter og referater. Rapporter fra arbeidsgruppene (som utgjør leveransen) finnes under Leveranser i toppmenyen.

SAMDOK-konferansen

Riksarkivet har tatt initiativ til en samordning mellom SAMDOK-konferansen og Det norske Arkivmøtet, og har tatt kontakt med Norsk Arkivråd og LLP om dette. Begge organisasjoner har stilt seg positive til ideen, og det er også kommet mange andre positive tilbakemeldinger.

Styringsgruppen sluttet seg til forslaget.

Ny dato for SAMDOK-konferansen er derfor satt til 31/1 – 1/2 2017. (SE EGET INNLEGG)

Det vil bli nedsatt en programkomite med deltakere fra de øvrige partnerne.

 

God SAMDOK-høst!

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: