//
du leser...
bevaringsplan privatarkiv, Privatarkiv

Ny bevarings- og innsamlingsplan for privatarkiv fra Aust-Agder

 

I 2012-2013 ble det satt i gang et prosjekt som skulle ende i en bevarings- og innsamlingsplan for privatarkiver i Aust-Agder. Prosjektet fikk navnet BIPA, en forkortelse for Bevarings- og innsamlingsplan for privatarkiv fra Aust-Agder. I 2014 fikk KUBEN økonomisk støtte fra Riksarkivets SAMDOK-prosjekt til å videreføre og utvide prosjektet som ledd i å ta i bruk ny metodikk for bevaringsplanarbeid basert på bestands- og samfunnsanalyse. Denne metodikken er også en del av Riksarkivarens nye strategi for privatarkivfeltet i Norge, som peker på at for å oppnå en bedre bevaring, må fagmiljøet ta i bruk en metodikk for å utvikle bevaringsplaner for arkiv fra private aktører.

Prosjektet har resultert i en rapport. Rapporten er  et dynamisk dokument, som kan endres etter hvert som planen oppdateres. Det videreførte og utvidede BIPA-prosjektet ble startet opp i januar 2015. Formålet var å lage en bevarings- og innsamlingsplan som skulle inneholde en oversikt over hva slags arkiver fra privat virksomhet det vil være viktig å bevare for å kunne gi en representativ framstilling av regionens fortid og egenart.

Planen skal både inneholde informasjon om hva slags privatarkiver som allerede er samlet inn fra Aust-Agder, og hva slags arkivmateriale som bør prioriteres å bevare for å gi et mest mulig komplett bilde av Aust-Agders historie og samfunnsutvikling. Formålet med planen er at den kan brukes i det fremtidige arbeidet med bevaring og innsamling av privatarkiver skapt i fylket.

Her kan du lese den ferske Bevarings- og innsamlingsplan for privatarkiv fra Aust-Agder.

Diskusjon

Tilbakesporinger (Trackbacks/Pingbacks)

  1. Tilbaketråkk: KUBEN i havn med nytt privatarkiv-prosjekt | SAMDOK – Samla samfunnsdokumentasjon - 10/03/2017

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: