//
du leser...
arkivdanning, bevaring og kassasjon, elektronisk arkiv, Kommunale arkiv

Veiledning til bevarings- og kassasjonsbestemmelsene for kommuner og fylkeskommuner

Nå foreligger veiledningen til bevarings- og kassasjonsbestemmelsene for kommuner og fylkeskommuner, den kan leses i sin helhet på Arkivverkets hjemmeside.

Veiledningen gir innføring i bevarings- og kassasjonsbestemmelsene – blant annet utdypes hver av paragrafene i forskriften. Tema som behandles er kassasjon i praksis, hvordan kassere i eksisterende arkiver og hvordan legge til rette for kassasjon i fremtidig arkivdanning. Det gis mange eksempler på sakstyper som kan kasseres. Veiledningen gir innføring i hvordan man kan utarbeide bevarings- og kassasjonsplan. Forholdet mellom bevarings- og kassasjonsbestemmelsene og regelverk for øvrig, er også blant de emnene som blir behandlet.

Følgende har utarbeidet veiledningen: Gro Hendriksen (Riksarkivet), Kari Remseth (KS), Tormod Engebu (Interkommunalt arkiv Vest-Agder), Cecilie Kornsæter (Oslo byarkiv), Wibekke Skjødt Danielsen (Østfold fylkeskommune), May Britt Penne (Bærum kommune), Sidsel Liborg (Spydeberg kommune), Anna Malmø-Lund og Jon Atle Haugen (begge Riksarkivet).

 

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: