//
du leser...
arkivdanning, dokumentfangst, e-post, records management

Frokostmøte om dokumentfangst fra e-post

Like før jul leverte arbeidsgruppa i SAMDOK, som har jobbet med oppgave 13, Dokumentfangst fra e-post, sin rapport. Arbeidsgruppa har forsøkt å  identifisere hvorfor det er så ”vanskelig” med e-post, og kommet frem til at det er en mangefasettert utfordring som ikke kan løses utelukkende fra et hold. For å sikre god og relevant dokumentfangst fra e-post, må man ha en kombinasjon av mange ulike tiltak som favner både kultur, organisasjon, teknologi og lover og standarder. Videre må utfordringen angripes på mange nivåer, fra myndighetsnivå, via arkivskapere og arkivtjenester, og ned til hver enkelt ansatt i en virksomhet.

Arbeidsgruppa hadde som målformulering å foreslå konkrete tiltak som kan bidra til å øke dokumentfangsten fra e-post, og det har vi gjort. Et av tiltakene er å videreføre arbeidsgruppa innenfor SAMDOK også i 2015, og utnytte den kompetansen og det erfaringsgrunnlaget vi har opparbeidet oss underveis til å bore dypere i denne utfordrende e-postmaterien.

Norsk Arkivråd region Øst arrangerer et frokostmøte 12. februar i Oslo der de har invitert meg, som har ledet arbeidsgruppa, til å fortelle om arbeidet vårt. Vi i SAMDOKer veldig glad for å bli spurt om å dele av det som skjer. Dessuten håper jeg på mange gode innspill og friske diskusjoner som kan brukes til videre arbeid dersom arbeidsgruppa får fortsette.

Program og påmeldingsinformasjon ligger på Norsk Arkivråds nettsider.

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: