//
du leser...
arkivdanning, arkivpolitikk, e-forvaltning, Kommunale arkiv

Riksarkivarens arbeid med kommunereformen

Kommunereformen vil få store konsekvenser for arkivdanningen i kommunene og allerede skapte kommunale arkiv. Gode kommunale arkiver er en forutsetning for at kommunen skal kunne utføre sine lovpålagte oppgaver. Kommunene har ansvaret for viktige samfunnsoppgaver som skole, barnevern, helse- og omsorgstjenester.

Dokumentasjonen av disse tjenestene finnes hovedsaklig i digital form, og løsninger for bevaring må derfor være på plass før kommunestrukturen endres. Kommunale arkiv inneholder store mengder rettighetsinformasjon av betydning for den enkelte innbygger, de er en viktig kilde til kunnskap om samfunnet og til lokal identitet.

Det kommunale arkivmiljøet er bekymret for at de arkivfaglige konsekvensene av kommunereformen ikke blir tatt hensyn til i planleggingen av prosessen. Riksarkivaren deler denne bekymringen, og vil sammen med det kommunale arkivmiljøet prioritere dette i 2015.

Les mer på våre hjemmesider/www.arkivverket.no: link: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Om-oss/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Orientering-om-Riksarkivarens-arbeid-med-kommunereformen

 

Diskusjon

En kommentar om “Riksarkivarens arbeid med kommunereformen

  1. Og løsningen er ikke å starte med blanke ark og dumpe alle arkiv og fagsystemer hos arkivdepotene. Da blir det historieløs saksbehandling. Ser det som en enda større utfordring.

    Historiebiten blir kun fremskyndet av reformen og det har jo også noen positive sider – mindre av det som kun finnes i hodene til folk har gått i glemmeboken.

    Lykke til med arbeidet!

    Skrevet av rsturtzel | 15/12/2014, 20:26

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: