//
du leser...
big data, internasjonalt, konferanse, lenka data, LoCloud, tilgjengeliggjøring

Reisebrev fra Madrid – Europeana generalforsamling

I år fant Europeana Generalforsamlingen (AGM) sted i Madrid, hvor partnere fra alle Europeana-prosjekter (omtrent 50) blir invitert.

Madrid bilde 1 (2)

Europeana er en felles-europeisk åpen kunst- og kulturutstilling på nett, og fungerer som et samlingspunkt for millioner av digitaliserte bøker, malerier, filmer, gjenstander og arkivmateriale fra hele Europa. Per i dag er det samlet 32 millioner objekter.

Programmet var tett, med presentasjoner og diskusjoner, men det var også en anledning for å utveksle erfaringer og inntrykk med folk fra ulike land som jobber i andre prosjekter under Europeana-Paraplyen.

Vi var omtrent 300 deltakere fra 30 ulike land. Norge var godt representert med en delegasjon fra Kulturrådet, som presenterte bl. a. to prosjekter de har utviklet: Digitalt fortalt og Kultur og Naturreise. I tillegg har de også vært partnere i Europeana Awareness, som hadde sin avslutning dagen før Europeana AGM fant sted.

Målet med prosjektet var å øke bevisstheten blant politikerne, institusjoner og brukere om Europeana som en inngangsport til Europas felles kulturarv, samt videreutvikle innhold og bruken av portalen.

Generalforsamlingen fant sted i det fantastiske kunstmuseum Museo del Prado, som inneholder en av verdens mest kjente kunstsamlinger. Da museum er åpent hver dag til kl. 20:00 hadde vi muligheten til å delta på en guidet tur hvor vi fikk beundre noen verk av Francisco Goya, Diego Velázquez, Tiziano, Tintoretto, og Caravaggio.

Madrid bilde 2 (2)

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: