//
du leser...
OEP, statistikk, tilsyn

Offentlig elektronisk postjournal – se hva vi fant

Vår tilsynsansvarlige har moret seg med statistikken på OEP, og funnet noen interessante tall. Her er hans betraktninger:

Arkivarer er ofte første linje når det gjelder mottak og videreformidling av innsynsbegjæringer. I tillegg blir de ofte involvert ved tilsynssaker – for å finne frem dokumenter som en tilsynsmyndighet ønsker innblikk i.

En av de viktigste kanalene inn til det offentlige Norges dokumenter er Offentlig elektronisk postjournal (OEP) https://www.oep.no/content/om-oep. Her kan journalister og folk flest søke etter dokumenter og be om innsyn i det de finner. De fleste departement og statlige virksomheter er nå tilknyttet OEP.

Artig nok lager OEP statistikk. Og her fant jeg at det søkeordet som er mest brukt siden oppstarten i mai 2010 er Rapport – det er skrevet på to måter, «Rapport» og «rapport», og ga til sammen 1.732.811 treff. Men som en god nummer to kommer Tilsyn – skrevet på tre måter, «Tilsyn», «tilsyn» og «tilsyn*»; samlet gir det 1.703.109 treff. Deretter kommer ordet Klage med 900.667 treff.

Både rapporter, tilsyn og klage vil ofte involvere arkivmedarbeiderne i søk etter dokumenter for saksbehandlere som skal produsere og besvare. Og for å liksom understreke det hele – den virksomheten som har hatt flest innsynskrav er Arbeidstilsynet.

Deretter kommer, nærsagt selvsagt, Justisdepartementet og Utenriksdepartementet med et høyt antall ønsker om innsyn. Og så underlig og nesten uforklarlig, Kulturdepartementet. Kan det være fordi departementet styrer felt journalistene er svært interessert i, som mediapolitikk?

Virksomheten med færrest innsynskrav er Statens institutt for rusmiddelforskning. Hvordan det skal tolkes er mer usikkert, kanskje vet vi nok om dette feltet?

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: