//
du leser...
elektronisk arkiv, konferanse, Privatarkiv, SAMDOK

Hvordan bevare elektronisk skapte privatarkiv?

På Samdok- og Privatarkivkonferansen 2014 15. – 16. oktober kan du høre Tine Weirsøe fortelle om ”Arkivdanning og digital arkivering i privat sektor”. Weirsøe er direktør for Scandinavian Information Audit  som hun startet i 2004.

I Norge, som i Danmark, er den private sektors arkiver svært lite regulert av arkivloven. Vi har nylig fått en arkivmelding som peker på behovet for helhetlig samfunnsdokumentasjon og privatarkivenes betydning i den sammenheng. I våre dager dannes så å si alle arkiv elektronisk, og man må tidlig starte en dialog med arkivskaper for å sikre langtidsbevaring av elektronisk skapte arkiv. Men her ligger vi langt tilbake å ønske i forhold til privatarkiver. De fleste institusjoner vet ikke hvordan de skal gripe an en dialog med organisasjoner eller bedrifter de gjerne ser at det bevares arkivmateriale fra, og vi har ikke gjort valg av standarder for bevaring og tilgjengeliggjøring.

Derfor er det lærerikt med et foredrag om hvordan dette ser ut fra organisasjoner og bedrifters side, hvilke hensyn tar de eller glemmer de å ta og hvordan kan vi komme i dialog og legge til rette så det kan bli mulig å få avlevert slike arkiv til bevaringsinstitusjoner? Martin Ellingsrud fra Arbark og Torkel Thime fra Statsarkivet i Stavanger snakker også om bevaring av elektroniske privatarkiv.

Les mer om programmet, foredragsholderen og meld deg på konferansen her!

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: