//
du leser...
formidling, Privatarkiv, SAMDOK

Minneinnsamling og samfunnsdokumentasjon

Arkiver kan inspirere til skriving av historier. Dokumenter og fotografier kan vekke minner. Pensjonistene som har deltatt på Opplandsarkivet, avd. Maihaugens skrivestue i høst, har skrevet mange historier. Noen av disse er publisert i en egen nettutstilling.  Følg lenken til historiene. http://opam.no/skrivestue/no/hjem/

Terje Wold fra Gausdal lette igjennom hele arkivet etter Lillehammer og Gausdal Telefonselskabog og fant sin egen oldefars aksjebrev. Arkivet inspirerte ham til å skrive en historie med egne erfaringer fra sentralen. Slik ble Opplandsarkivet, avd. Maihaugen tilført nye opplysninger og en miljøbeskrivelse av hvordan en telefonsentral fungerte. Teknologien opplevdes nok like fantastisk som våre dagers mobiltelefonteknologi gjorde for de som vokste opp med fasttelefon. Arkivet inneholder bl. a. aksjebrevene til de første som tegnet seg for å få innlagt telefon i Lillehammer og Gausdal. Bjørnstjerne Bjørnson var en av disse. Les historien her: http://opam.no/skrivestue/no/tredagers/telefonsentralen

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: