//
du leser...
Arkiv i eForvaltning, arkivdanning, e-forvaltning, elektronisk arkiv, Noark5, records management

Får vi endelig Noark 5-kjernen?

KDRS-samlingen i Trondheim 13. og 14. november tok opp flere interessante temaer. Her ble blant annet Documaster og DOTS presentert, i tillegg til Samdok og Arkiv i e-forvaltning. Petter Pedryc fra IKA Trøndelag presenterte DOTS, som er en Noark 5-kjerne utviklet av NXC, basert på HiOA (med Thomas Södring som primus motor) sitt arbeid med en slik kjerne. Documaster er en applikasjon som bygger på denne, som IKA Trøndelag benytter eller vil benytte til arkivering av digitaliserte byggesaksmapper.

Som kjent vil enhver løsning som tilfredsstiller kjerne-kravene i Noark 5 bli godkjent som en Noark 5-kjerne, selv om det er et større system med funksjoner langt ut over Noark-kravene. Det er heller ikke noe kjernekrav at det skal finnes integrasjonsmuligheter til løsningen. Mange har etterlyst en Noark 5 kjerne som åpen kildekode og som er bare det, altså en kjerne, som kan benyttes som en komponent i mer omfattende løsninger. Det er mulig DOTS kan bli en slik løsning.

Pedryc understreket at de ønsker en «dynamisk Noark 5-kjerne». Noark 5 standardiserer en svært fleksibel arkivstruktur med mange valg, og jeg vil tro at mange Noark 5-løsninger bare har implementert ett eller noen få av disse. Slik jeg forstår Pedryc, mener han at den ønskede «dynamikken» nettopp innebærer at alle disse valgene skal kunne realiseres med den samme kjernen.

Jeg gleder med til å se den videre utviklingen i dette prosjektet.

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: